Einari Vuorelan seura

Einari Vuorela 1920-luvun lopulla. Kuvaaja Arvi I. Matilainen. Matti Heinosen kokoelma.

Einari Vuorelan seura ry on kirjailija Einari Vuorelan valtakunnallinen nimikkoseura. Seura on perustettu J.L. Runebergin päivänä vuonna 1981 ja sen kotipaikkakunta on Keuruu. 

Seura kerää ja tekee tunnetuksi Vuorelan elämään ja tuotantoon liittyvää tietoa ja materiaalia sekä tukee sen tutkimista. Seuralla on arkisto Keuruun pääkirjaston tiloissa. Myös Multian kirjastolla on merkittävä Vuorela-materiaalin kokoelma.

Seura toimii aktiivisesti ja järjestää vuosittain mm. Korpirastas-runojuhlan, Vuorela-vaelluksen, erilaisia runo- ja taidetapahtumia sekä tutustumisia Vuorelan kirjailijakotiin. Seura tukee seudun taideosaajia, kuten kirjoittajia, säveltäjiä ja muusikoita, järjestämällä heille tilaisuuksia esittää sekä Vuorelan että omaa tuotantoaan. Seura tekee yhteistyötä alueen kuntien sekä lukuisien järjestöjen kanssa.

Tapahtumista tiedotetaan ensisijaisesti tällä verkkosivulla, seuran Facebook-sivulla sekä vuosittaisessa jäsenjulkaisussa. 

Tervetuloa mukaan toimintaan! 

Seuraava tapahtuma

VUORELA-VAELLUS 2024

Sunnuntai 9.6.

Kahdeksan kilometrin ohjattu vaellus runoilija Einari Vuorelan koulupolkua Multian kirjasto-kuntotalolta kirjailijakoti Vuorelaan klo 10.

Perillä kahvio (käteismaksu) ja Vuorelan esittely. Harmonikkamusiikkia Erkki Autio.

Linja-auto Keuruun torilta Multialle klo 9.30. Kyydin hinta 5€.
Paluu Keuruulle Multian kautta klo 13.30.

Tiedustelut: Keuruun vapaa-aikatoimisto, p. 040-8272753

Tietoa reitistä: https://visitmultia.fi/runoilijan-polku/

HUOM! Voit saapua myös suoraan Vuorelaan iltapäiväkahville ja mukavaa kesäpäivää viettämään.

Vuorelan osoite: Runoilijantie 60, Keuruu

Järjestää: Keuruun ja Multian vapaa-aikatoimet, Einari Vuorelan seura, Keuruun Latu, Iloniemi-Vuorelan kulttuuriyhdistys

TERVETULOA RUNOPOLULLE!

Einari Vuorela -runopalkinto 2023 Sirpa Kyyröselle ja Jussi Hyväriselle

Palkintolautakunta jakoi palkinnon kahden runoilijan kesken. Palkinnon saivat Sirpa Kyyrönen teoksesta Nimesi on Marjatta (Otava, 2020) ja Jussi Hyvärinen teoksesta Olduvain rotko (Kulttuurivihkot, 2022).

Lue raadin puheenjohtajan Johanna Venhon puhe palkintojuhlassa.

Lue Sirpa Kyyrösen puhe.

Keuruun kaupungin vuonna 1997 perustama Einari Vuorelan runopalkinto annetaan kirjailijalle suomenkielisestä runoteoksesta. 8 500 euron palkinto jaetaan joka kolmas vuosi.

Vuoden 2023 palkintoraadissa toimivat kirjailijat Johanna Venho (pj), Hannele Huovi ja Jukka Koskelainen. Palkinnonjakotilaisuus pidettiin 9.9.2023 Kulttuuritalo Kimarassa Keuruulla.   

Jäsenjulkaisu 2024

Yhdistyksen perinteinen vuosijulkaisu 2024 on postitettu ainaisjäsenille, vuoden 2023 jäsenmaksun maksaneille ja uusille jäsenille vapun tienoilla. 

Etkö ole saanut jäsenjulkaisua? Ei hätää!